Is een zakelijke rekening nodig voor je bedrijf?

7/22/2016
Boekhouden Blog

Wil je een zakelijke rekening afsluiten? Dan kost dat geld. De bedragen hiervoor variëren en zijn onder meer afhankelijk van de bank in kwestie en het type rekening. Maar vooral ondernemingen die veel boekingen verwerken, krijgen soms te maken met verrassend hoge tarieven. Je hebt je daarom ongetwijfeld afgevraagd of zoiets wel zin heeft. Ten slotte heb je bij dezelfde bank ook een privérekening afgesloten – die kun je toch best gebruiken voor je zakelijke transacties? Tip van ons: sluit toch maar zo’n zakelijke variant af. Aan het einde van de rit bespaart dit je tijdens het opmaken van je boekhouding zowel tijd als geld.

Nee – het afsluiten van een zakelijk account is voor zelfstandige ondernemers niet verplicht. Dat houdt dus in dat je boekhouding in principe ook in orde is wanneer je transacties regelt via een privérekening. Of dit daadwerkelijk goed nieuws is voor zzp’ers die willen besparen op de boekhouding? Dat valt te betwisten. Het niet afsluiten van zo’n rekening is, als je het aan ons vraagt, helemaal niet zo’n besparing…

Voordelen voor de boekhouding

Een zakelijke rekening biedt de ondernemer verschillende voordelen: de rekening is min of meer onmisbaar tijdens het regelen van de boekhouding. Zo hoef je geen financiële gegevens meer over te schrijven of te typen. Ook stelt het je in staat deze met één druk op de knop te exporteren. En dat is verreweg niet het enige voordeel. Mocht je een bedrijfslening willen afsluiten, dan heb je daar toch echt deze rekening voor nodig. Hetzelfde geldt voor het aanvragen van een creditcard voor businessdoeleinden. Een particuliere bankrekening is voor dit soort aangelegenheden simpelweg niet toereikend.

Werk en privé

Een ander belangrijk voordeel voor de boekhouding is het maken van onderscheid tussen zakelijke en privé-uitgaven. Het afsluiten van een zakelijke rekening geeft je meer inzicht in je eigen boekhouding. Hierdoor hoef je niet te graven tussen de afschriften van de boodschappen die je voor eigen gebruik hebt gekocht. Alle transacties die in het kader van je onderneming zijn gemaakt, staan netjes op een rij. Daardoor zie je direct wat de financiële situatie van je bedrijf is. Bovendien haal je tijdens het fixen van de boekhouding geen gegevens door elkaar. Je boekhouding verzorgen wordt een stuk gemakkelijker wanneer je werk en privé gescheiden houdt.

Een slimme boekhouding

Zo kunnen we best nog even doorgaan met het opsommen van de voordelen van een zakelijke rekening met betrekking tot jouw boekhouding. En over je boekhouding gesproken: met een innovatief boekhoudprogramma als Jortt heb je eigenlijk helemaal geen omkijken naar je bankzaken. Jortt is namelijk zo ontworpen dat je financiële gegevens automatisch worden getransformeerd naar een correcte weergave in de boekhouding. Wij vinden namelijk dat ondernemers makkelijk zelf kunnen boekhouden en hebben ons systeem hier volledig op aangepast. Wel zo makkelijk!

Wil je ook bankgegevens vanaf je zakelijke rekening rechtstreeks naar je boekhouding importeren? Maak dan, geheel vrijblijvend, kennis met Jortt. Start de gratis met  online boekhoudprogramma Jortt op https://www.Jortt.nl.

Tag: Perfecte boekhouding - Boekhouder - Boekhoudprogramma - Boekhoudkantoor - btw-aangifte - factuur maken

Hilco de Roo

Ondernemer in online diensten, waaronder boekhoudprogramma jortt.nl.

Related Posts

Ontvang de boekhoudcursus gratis in je mailbox

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form