Nee – een boekhouder is géén belastingadviseur

7/2/2016
Boekhouden Blog

Boekhouders en accountants bieden vaak diensten aan in de vorm van een pakket. Vaste onderdelen daarbij zijn onder meer het verzorgen van de boekhouding, het aangeven van de omzetbelasting en het verzorgen van de jaaropgave – vaak gecombineerd met de aangifte van de inkomstenbelasting (IB). Zo’n boekhouder of accountant kost geld – geld dat, helemaal voor ondernemers in kleinbedrijven, niet voor het oprapen ligt. Daarom hebben we een advies voor zzp’ers, mkb’ers en freelancers die de kosten zoveel mogelijk willen drukken: laat die boekhouder voor wat het is en ga voor een goede belastingadviseur. Dat levert je namelijk geld op in plaats van dat het je geld kost.

Heb je jouw boekhouding uitbesteed aan een boekhouder of accountant? Dan weet je als geen ander dat dit veel geld kost. Een bedrag dat je er waarschijnlijk voor over hebt: het is zelf namelijk érg lastig om de boekhouding te verzorgen. Of niet? Het vernieuwende boekhoudprogramma Jortt heeft het boekhoudlandschap nu al drastisch gewijzigd door zich af te zetten tegen de standaard dat iedere ondernemer een boekhouder moet hebben. De boekhouding doen? Dat kan je makkelijk zelf. Besteed je geld liever aan een belastingadviseur.

De adviseur versus de boekhouder

We gaan er niet om liegen – een goede boekhouder of accountant zorgt voor een volledige en correcte boekhouding. Het is echter óók een feit dat je dit met Jortt makkelijk zelf kunt doen zodat je jouw geld kunt besteden aan een belastingadviseur. Een boekhouder mag dan jouw boekhouding juist aanleveren, hij voorziet je niet van advies over de belastingaangifte. Een belastingadviseur doet dit wel. Hij of zij helpt je op deze manier met het vinden van een weg in wat voor de Belastingdienst misschien makkelijk is, maar zeker niet voor de ondernemer. De adviseur vertelt je voor welke vrijstellingen je in aanmerking komt en welk pad je belastingtechnisch gezien moet bewandelen. Met andere woorden: de adviseur zorgt ervoor dat de ondernemer, die zijn complete ziel- en zaligheid in zijn of haar bedrijf heeft gestoken, zo veel mogelijk aan bewezen diensten of verkochte producten overhoudt.

Méér dan de boekhouding

Een adviseur gaat daarnaast verder dan de boekhouding alleen en voorziet je ook van advies tijdens complexere zaken dan alleen de balans en de winst- en verliesrekening. Wanneer je een grote investering doet, bijvoorbeeld. Of wanneer de zaken goed gaan en je twijfelt of je nu wél of géén personeel moet aannemen. Een goede adviseur kent zijn pappenheimers en zadelt je niet op met hoge kosten: ten slotte heb je hem maar één keer in het jaar nodig.

Zelf boekhouden

De tips and tricks van de adviseur zijn eenvoudig in de praktijk te brengen via Jortt’s boekhoudprogramma. Jortt is innovatief en gelooft niet meer in een traditionele boekhouding: wij vinden dat ondernemers zelf in staat moeten zijn de boekhouding te verzorgen en hebben ons programma daar compleet op aangepast. Van online facturen versturen tot de btw-aangifte: met Jortt doe je het allemaal zelf.

Wil je kennis maken met Jortt? Probeer dan de gratis proefversie uit. Ga naar https://www.Jortt.nl voor méér informatie.

Tag: Perfecte boekhouding - Boekhouder - Boekhoudprogramma - Boekhoudkantoor - btw-aangifte - factuur maken

Related Posts

Ontvang de boekhoudcursus gratis in je mailbox

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form