Facturen verzamelen: zo maak je het jezelf gemakkelijk

7/20/2016
Boekhouden Blog

Is het einde van een fiscaal kwartaal aangebroken? Dan is het voor ondernemers weer hoog tijd om de omzetbelasting aan te geven. En daar denken veel zelfstandigen hetzelfde over. Laten we het er maar op houden dat dit voor de meeste zzp’ers niet de favoriete bedrijfsactiviteit is. Alle facturen en losse bonnetjes bij elkaar zoeken gaat je niet in de koude kleren zitten: het is misschien wel het meest tijdrovende proces van de complete boekhouding. Was er maar een systeem waarmee je rondslingerende bonnen direct naar een centraal punt kunt versturen…

Bedrijfskosten zijn onvermijdelijk voor iedere ondernemer – of je nu een grote of kleine organisatie leidt. Dat zorgt ieder kwartaal weer voor een zekere hoeveelheid (digitale) facturen, maar ook voor een stapel losse bonnetjes. Hier en daar aangeschafte pakken papier, zakken vol koffiebonen voor je klanten: je boekhouding bestaat doorgaans uit veel kleine transacties. En daarmee wil het nog wel eens verkeerd gaan. Want weet jij nog waar de bon van dat ene pakje pennen van de HEMA is gebleven? Waarschijnlijk ligt deze wortel te schieten in een verlaten wasmand, waar hij via je broekzakken terecht is gekomen – onvindbaar, dus.

Meteen inboeken

Het is handiger dit soort kleine bedragen direct te vermelden in de boekhouding. Alleen dan kun je het jezelf veroorloven dit soort bonnetjes kwijt te raken en hoef je niet ieder kwartaal op zoek naar de juiste gegevens. Hoe je dat doet? Met de inbox van Jortt. Deze inbox is namelijk eenvoudig te koppelen aan Dropbox. Daarmee ben je in staat om facturen altijd digitaal te bewaren. Je hoeft dan ook niet meer te zoeken wanneer de Belastingdienst aanklopt: je maakt gewoon een foto van de bon en voegt deze direct toe aan je boekhouding.

Zijn er meer mogelijkheden om dit soort facturen direct toe te voegen aan de boekhouding? Jazeker. Jortt heeft namelijk ook een eigen app waarmee jouw bonnetjes mogelijk nog sneller in de boekhouding terecht komen. De app is beschikbaar voor alle gebruikers van Jortt Compleet.

Een foto maken

Nog een ding – zorg er wel voor dat je een goede foto maakt voor je jouw facturen toevoegt aan de boekhouding. Het is van belang dat de belangrijkste zaken goed in beeld staan. Voor je boekhouding zijn dat de leverancier, het totaalbedrag en natuurlijk de btw. Leer jezelf aan om ieder bonnetje direct na de transactie in te boeken. Met één druk op de knop voeg je ze toe aan je boekhouding.

Over Jortt

Jortt gelooft niet meer in de traditionele boekhouding. Volgens ons zijn ondernemers slim genoeg om de boekhouding zelfstandig te verzorgen. Ons systeem is daar compleet op aangepast. Wil je kennis maken met zowel de hierboven gesproken als andere mogelijkheden? Probeer dan de gratis proefversie uit. Ga naar https://www.Jortt.nl voor meer info.  

Tag: Perfecte boekhouding - Boekhouder - Boekhoudprogramma - Boekhoudkantoor - btw-aangifte - factuur maken

Hilco de Roo

Ondernemer in online diensten, waaronder boekhoudprogramma jortt.nl.

Related Posts

Ontvang de boekhoudcursus gratis in je mailbox

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form