Ben jij klaar voor een leven zonder boekhouder?

11/5/2016
Boekhouden Blog

In 2016 heeft de Kamer van Koophandel de jaarrekening gestandaardiseerd. Dit houdt in dat er een norm wordt aangehouden voor het aantal onderdelen dat in je jaarrekening moet voorkomen. Wat daar precies het voordeel van is? Dat het online boekhoudprogramma Jortt jouw jaarrekening en boekhouding op uiterst eenvoudige wijze kan samenstellen. Ten slotte geldt: wat standaard is, kun je automatiseren. En dat is dan ook precies wat we bij Jortt hebben gedaan. Ben jij klaar voor een leven zonder boekhouder?

Tuurlijk – een traditionele boekhouder of accountant is in staat om op een vakkundige manier een volledig gestandaardiseerde jaarrekening namens jouw bedrijf te presenteren aan de Kamer van Koophandel. Maar logischerwijs hangt aan de verrichtingen van een boekhouder ook vaak een prijskaartje. Normaalgesproken kost het werk je zomaar een paar honderd euro. En waarom zou je dat doen wanneer het online boekhoudprogramma Jortt jouw boekhouding en jaarrekening minstens net zo goed en nauwkeurig kan verzorgen tegenover een bescheiden €14,50 per maand? Inderdaad.

De boekhouding: wat houdt het precies in?

Het voeren van een goede boekhouding draait om het correct bijhouden van de ontvangsten en uitgaven in een onderneming. Zo’n boekhouding laat precies zien hoe jouw organisatie ervoor staat en wat de exacte bedrijfsresultaten zijn. Dit wordt vormgegeven aan de hand van een aantal verschillende kostenposten. Kostenposten zijn een overzicht van de categorie waarin de uitgaven vallen. Voorbeelden van deze categorieën zijn de inkoopkosten, de opbrengsten, de huisvestingskosten en overige kosten. De bedrijfsresultaten worden uiteindelijk netjes en overzichtelijk gepresenteerd in de vorm van een gestandaardiseerde jaarrekening. De jaarrekening zoals de KvK graag wilt zien, bestaat onder andere uit de balans en de winst- en verliesrekening.

Jortt’s jaarrekening: tijd en geld besparen

Met een prijzige boekhouder heb je geen werk aan en geen zorgen om jouw boekhouding en jaarrekening. Maar met Jortt heb je daarnaast ook geen prijzige boekhouder. Jortt helpt ondernemers die problemen hebben met de boekhouding namelijk minstens net zo goed als een traditionele boekhouder of accountant en zorgt bovendien voor een gestandaardiseerde jaarrekening – een jaarrekening die volledig voldoet aan de wensen van de Kamer van Koophandel. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen, is jouw bankmutaties koppelen aan een overzichtelijk kostenpostenschema. Aan de hand daarvan berekent Jortt namelijk direct je btw-aangifte, je winst- en verliesrekening en je balans. Via die gegevens wordt het voor de KvK goedgekeurde jaarrapport automatisch gegenereerd.

Een overzichtelijk online boekhoudprogramma

Zodoende bespaar je met het online boekhoudprogramma van Jortt niet alleen veel tijd en geld, maar ook een flinke dosis ergernis. En wat misschien nog wel belangrijker is: Jortt werkt op een manier die ondernemers als jij kunnen bijhouden. Geen dure prietpraat, geen specifieke vaktermen. Die bewaren we voor de accountant en de Belastingdienst. Jortt toont jouw financiële gegevens zo compleet en zo overzichtelijk mogelijk, op een manier die iedereen kan begrijpen. Alleen met ons online boekhoudprogramma weet je eindelijk écht hoe jouw bedrijf ervoor staat.

Jortt proberen

Ben je klaar voor een leven zonder boekhouder en wil je het online boekhoudprogramma Jortt eerst proberen? Dat kan! Kijk verder op Jortt.nl voor meer informatie over de gratis proefversie.

Tag: Perfecte boekhouding - Boekhouder - Boekhoudprogramma - Boekhoudkantoor

Hilco de Roo

Ondernemer in online diensten, waaronder boekhoudprogramma jortt.nl.

Related Posts

Ontvang de boekhoudcursus gratis in je mailbox

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form