De boekhouding doe je zelf, echte kennis koop je in

6/16/2016
Boekhouden Blog
...

Heb je jouw boekhouding uitbesteed aan een boekhouder of accountant? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk te maken met de bijbehorende, vrij hoge kosten. En dat is zonde, want een boekhoudprogramma als Jortt is vele malen goedkoper én efficiënter. Bovendien kun je jouw geld dan beter besteden aan iets anders – een belastingadviseur, bijvoorbeeld. Een goede belastingadviseur helpt je één keer per jaar met de meest uiteenlopende fiscale zaken en boekt daarmee veel meer resultaat dan de traditionele boekhouder.

Natuurlijk – een boekhouder of accountant verzorgt netjes je belastingaangifte en zorgt dat deze tijdig op de bankrekening van de Belastingdienst staat. Daar betaal je echter een hoge prijs voor, terwijl je de boekhouding met een programma als Jortt eenvoudig zelf bijhoudt. Het advies? Regel je boekhouding met ons zeer voordelige boekhoudprogramma en besteed (een deel van) het voor de boekhouder gereserveerde bedrag aan een belastingadviseur.

Wat doet een belastingadviseur?

Een belastingadviseur helpt je een weg te banen door de fiscale jungle van de Belastingdienst. Er zijn namelijk nogal wat wetten en regels waaraan je moet voldoen: het is soms lastig om zelfstandig te bepalen welke nu wel en niet op jou van toepassing zijn. Een belastingadviseur bepaalt samen met jou welke fiscale weg het snelste is en welke manier van de boekhouding je het meeste voordeel oplevert. Dit advies kan je direct toepassen in Jortt. Met andere woorden – hij zorgt ervoor dat je zo min of mogelijk belasting betaalt, terwijl je je houdt aan de wettelijke normen.

Fiscaal advies

Toch gaat het werkgebied van de adviseur verder dan alleen aanwijzingen over de boekhouding. Ter illustratie: mocht je een kantoorpand of een nieuwe auto van de zaak willen kopen, dan is de adviseur ter plaatse om je in te lichten over de bijbehorende belastingtechnische voordelen. Hetzelfde geldt wanneer je als bedrijf een ander bedrijf bij je business wilt betrekken. Zo zijn er genoeg voordelen die verder gaan dan de reguliere boekhouding, waarbij een adviseur jou van fiscaal advies voorziet.

Een goede belastingadviseur biedt kennis van zaken over de boekhouding in het algemeen, maar kent ook zijn methodes tijdens meer ingewikkelde stukken. Hij levert je – net als de boekhouder of accountant – voordelen op tijdens de boekhouding, maar zadelt je niet op met hoge kosten. Vooral omdat je hem meestal maar één keer per jaar nodig hebt.

De rol van Jortt

Heeft jouw adviseur je voorzien van handige tips en trucs rondom je boekhouding? Dan kun je die binnen Jortt zelf toepassen en doorgeven. Het innovatieve programma denkt namelijk met je mee op de meest uiteenlopende manieren. Jortt biedt inzicht in te reserveren bedragen, houdt je boekhouding up-to-date en sorteert jouw financiële gegevens op inzichtelijke wijze. En heb je vragen? Dan neem je gewoon contact met ons op. Probeer het boekhoudprogramma gratis uit.

Hilco de Roo

Ondernemer in online diensten, waaronder boekhoudprogramma jortt.nl.

Related Posts

Ontvang de boekhoudcursus gratis in je mailbox

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form