Het beste advies? Die zit verscholen in je cijfers!

6/6/2016
Boekhouden Blog
...

Het ondernemerschap zit in je bloed. Je hebt een neus voor kansen en je kunt de commerciële mogelijkheden die er zijn goed inschatten. Nog veel belangrijker is het om goed onderbouwde beslissingen te nemen. Hiervoor kun je ingewikkelde marketingstrategieën uitdenken, maar veel van je kennis is beschikbaar in de boekhouding. De beste strategie voor de korte en de lange termijn haal je uit de resultaten en cijfers van je onderneming.

Echte ondernemers kennen hun cijfers

Hoe kun jij je klanten het beste benaderen? Welke producten en diensten willen zij hebben? Door in te spelen op de behoefte van je klanten, kun je de resultaten van je onderneming verbeteren. Aan de cijfers zie je waar jouw klanten behoefte aan hebben. Hier hoef je geen duur onderzoeksbureau voor in te schakelen. Je hebt de kennis en kunde namelijk al in huis. Het is alleen een kwestie van de boekhouding analyseren en onderbouwen. Wat wordt het meest verkocht? Van welke producten of diensten zijn de resultaten van de onderneming vooral afhankelijk? Jouw boekhouding is de sleutel tot succes. Je weet wat je klant beweegt en waar behoefte aan is.

Wat kun je uit de cijfers halen?

Het voeren van een adequate boekhouding lijkt een noodzakelijk kwaad, maar je kunt er ook veel voordeel uit halen. Met ons boekhoudprogramma kun je bijvoorbeeld inzichtelijk krijgen welke producten of diensten het meest bijdragen aan de resultaten van de onderneming. Met het programma zie je niet alleen wat het best verkocht wordt, maar je kunt ook inzichtelijk maken waar het hoogste rendement op zit. Hierbij wordt rekening gehouden met de hoogte van de kosten, die al in de cijfers verwerkt zitten. Op basis van deze resultaten kun je besluiten om verliesgevende producten en diensten eventueel af te stoten of te veranderen. Zo houd je meer tijd en geld over voor de succesfactoren van je onderneming.

Effectieve boekhouding

Je boekhouding wordt eenvoudiger met ons boekhoudprogramma. Je ontdekt gericht waar je rendement en tijdswinst voor je onderneming kunt boeken. Je kunt het geheel nog effectiever maken door ook gebruik te maken van de mogelijkheid van online factureren. Zo hoef je de facturen niet meer handmatig uit je boekhouding te halen en verklein je de kans op fouten. Dat maakt ook je boekhouding weer efficiënter, zodat je ook dit onderdeel weer terug ziet in je cijfers.

Tag: Perfecte boekhouding - Boekhouder - Boekhoudprogramma - Boekhoudkantoor - btw-aangifte - factuur maken

Hilco de Roo

Ondernemer in online diensten, waaronder boekhoudprogramma jortt.nl.

Related Posts

Ontvang de boekhoudcursus gratis in je mailbox

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form