Boekhouden is een onderdeel van ondernemen.

9/25/2015
Boekhouden Blog
...

Ondernemers stellen boekhouden het liefst zo lang mogelijk uit. Vooral omdat ze het saai vinden en een verspilling van hun tijd, of omdat ze het idee hebben dat boekhouden ingewikkeld is. Het geeft meer voldoening om je te richten op taken waar je goed in bent, dus wordt het boekhouden overgelaten aan de boekhouder. Maar is dat wel zo vanzelfsprekend?

Schoenmaker blijf bij je leest

Het lijkt logisch om de boekhouding uit te besteden, maar zo voor de hand liggend is dit niet. Boekhouden is namelijk ook een onderdeel van jouw vak. Jij weet beter dan de boekhouder hoe jouw bedrijf financieel in elkaar zit en waar facturen betrekking op hebben. Je weet als geen ander waar je naartoe gaat en hoe jij je doelen wilt bereiken. Bovendien ben je zelf verantwoordelijk voor de boekhouding, ook als je het uitbesteed aan een boekhouder.

Boekhouden kan je zelf

De termen boekhouden en Belastingdienst hebben een afschrikkend effect, maar in de praktijk valt het eigenlijk erg mee. Iedereen kan zelf zijn administratie op orde krijgen. Met het juiste boekhoudprogramma voer je eenvoudig je eigen administratie. Bovendien kost het je weinig tijd.

Minimale kans op fouten

Alles weten over fiscale zaken is een onmogelijke opgave, maar gelukkig hoeft dat ook niet. Er zijn maar een aantal fiscale zaken waar je met een kleine tot middelgrote onderneming mee te maken hebt. In het boekhoudprogramma Jortt zit de deskundigheid in het systeem. Alle fiscale regelingen waar je recht op hebt, zijn in het boekhoudprogramma verwerkt. Door een ingebouwde controle is de kans op fouten ook kleiner. Een bijkomend voordeel is dat je altijd 24/7 inzicht hebt in de resultaten van jouw bedrijf. Daardoor hoef je het boekhouden niet meer uit te stellen, want je hebt direct meer inzicht in je eigen boekhouding.

Tag: Perfecte boekhouding - Boekhouder - Boekhoudprogramma - Boekhoudkantoor - btw-aangifte - factuur maken

Hilco de Roo

Ondernemer in online diensten, waaronder boekhoudprogramma jortt.nl.

Related Posts

Ontvang de boekhoudcursus gratis in je mailbox

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form